(N)Ice Cream (recept)

Het is al wekenlang zeer warm weer. Hier in het zuiden komt het kwik al dagen boven de 30 graden. Sinds 1976 is het niet zo lang, zo warm geweest. Bij dit type weer verlangen we naar ijs, ijs en nog eens ijs. Helaas is ijs niet gezond: teveel suiker, teveel vet, teveel calorieën. Maar er is een oplossing: nice cream gemaakt van bevroren fruit.

Recept Afdrukken
Nice Cream
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de bevroren bananenstukjes in de blender en vermaal deze tot de structuur van softijs. Heb je niet zo’n krachtige blender dan kun je de stukjes 10 minuten van tevoren uit de vriezer halen of wat plantaardige melk aan de bananen toevoegen. Je kunt pindakaas, chocoladestukjes of kokos toevoegen. Het ijs kun je garneren met noten, kokosrasp of cacaopoeder. Dit ijs is zo heerlijk en romig dat je er voor zorgt dat er altijd stukjes bevroren banaan in je vriezer hebt.
  2. Je kunt dit recept ook maken met 1 doosje bevroren aardbeien en 1-2 bananen Doe de bevroren aardbeien en de gepelde bananen in de blender en vermaal deze tot de structuur van softijs. Het ijs kun je garneren met chocoladestukjes, mint of verse aardbeien. In plaats van aardbeien kun je elk ander bevroren fruit gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *