Fit for my King

Fit zijn voor mijn koning. Nee, ik heb het niet over onze koning Willem Alexander, maar over onze hemelse koning. Ik ben het boek “Fit for my King” van Sheri Rose Shephard aan het lezen. Ze beschrijft in haar boek hoe ze van een tiener met overgewicht is gegaan naar een een twintiger die meedeed aan schoonheidsverkiezingen, maar van binnen zich nog erg leeg voelde. Pas nadat ze tot geloof is gekomen werd de leegte in haar vervuld.

In haar boek heeft ze voor 30 dagen een overdenking over gezondheid, zowel lichamelijke als geestelijk gezondheid. Ze noemt haar dieet of eigenlijk levensstijl the Princess Diet, waarin ze een aantal dingen (voor 30 dagen) niet meer eet:

  • geen witte suiker
  • geen kunstmatige zoetstoffen
  • geen “fake food” oftewel voedsel dat uit de fabriek komt met labels als suikervrij, vetvrij en met kunstmatige smaakstoffen
  • geen witte bloem
  • geen (witte) aardappelen, witte rijst en mais
  • niet meer eten na 19:00 uur

In deze periode ga je wel vijf keer per week 20-30 minuten bewegen. Daarnaast drink je veel water.

In dit boek wordt dus niet alleen gefocust op een gezonde levensstijl maar ook op een gezond geestelijk leven. Hoevelen van jullie weten wat je wel en niet moet eten, maar doen het niet? Of zijn zo emotioneel uit balans dat ze hun troost zoeken in eten?

https://www.youtube.com/watch?v=uwRZhg-k2RA

https://www.youtube.com/watch?v=KCqSQDffl1c

El-li

Mijn interesses zijn Bijbelstudie, lifestyle, natuur en cultuur. Ik ben de trotse moeder van 3 twintigers die inmiddels allemaal hun eigen weg in het leven hebben gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.