Aangereden of aangereden?

Bron: www.vandale.nl

Bij het horen van “hij is om 4 uur aangereden” sloeg de schik om het hart van de secretaresse. Ze belde naar een organisatie in Eindhoven om te vragen of haar collega daar nog was. Bij het horen van deze zin dacht ze dat haar collega een ongeluk had gehad, terwijl de dame aan de andere kant van de lijn bedoelde dat dat haar collega om 4 uur was vertrokken.

Bron: https://www.kaartenenatlassen.nl/

Afhankelijk van de regio in Nederland had ‘aanrijden’ een andere betekenis. De context is dus bepalend. Net als met de punt. Staat de punt na een aantal woorden, dan betekent de punt het einde van de zin. Staat de punt in een landkaart, dan betekent de punt een plaats, maar staat de punt tussen cijfers in een wiskundeboek, dan betekent de punt een vermenigvuldigingsteken (2.3=6).

Je kunt de Bijbel niet lezen door hier een vers en daar een vers te lezen. Je moet goed naar de context kijken. Waar gaat dit hoofdstuk of de hoofdstukken over? Wat staat er in de zin hiervoor of hierna? Wat wordt er elders in de Bijbel gezegd over dit onderwerp?

Te vaak lezen mensen de Bijbel met hun eigen christelijke visie. Het beeld dat je van God’s woord hebt, kan gemakkelijk het lezen van God’s woord be├»nvloeden. Je merkt dan niet meer dat je niet precies leest wat er staat. We moeten ons ook realiseren dat de Bijbel geschreven is door joodse mensen met hun joodse cultuur, tradities en gebruiken. Het bestuderen van het Oude Testament helpt je om het Nieuwe Testament te begrijpen.

El-li

Mijn interesses zijn Bijbelstudie, lifestyle, natuur en cultuur. Ik ben de trotse moeder van 3 twintigers die inmiddels allemaal hun eigen weg in het leven hebben gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.